Wat is KLJ?

 

De werking van KLJ

Activiteiten in leeftijdsgroepen

Hét doel van KLJ is om kinderen en jongeren samen megatoffe avonturen te laten beleven. De superleuke leidingsploeg bereidt de activiteiten voor en zet op elke keer opnieuw zijn beste beentje voor om alles in goede banen te leiden. Om de activiteiten echt op maat te kunnen maken, zijn er vier leeftijdsgroepen: -12, -16, +16 en +20.
-12: geboren in 2004, 2005, 2006, 2007
-16: geboren in 2000, 2001, 2002, 2003
+16: geboren in 1999 of later
+20: geboren in 1995 of later

Voor onze jongste leden, de minners, is er tweewekelijks op zondag van 14 uur tot 17 uur activiteit. Vanaf dit jaar verwelkomen we de beide leeftijdsgroepen samen in ons gezellige stekje, door de nieuwe binnenspeelruimte is dit perfect mogelijk. We hopen jullie massaal te ontvangen!

Voor de leden ouder dan 16 jaar, is er tweewekelijks op vrijdagavond KLJ. We verwachten de plussers meestal om 20 uur. Na de activiteit is er de mogelijkheid om nog wat samen te zijn in ons lokaal. De plusleiding haalt dit jaar opnieuw alles uit de kast om ook voor deze leden ontspannende, zotte activiteiten te maken. Al mag het er ook eens wat rustiger aan toe gaan met een gewestbarbecue of een open lokaal.

De +20 werking wordt georganiseerd door ex-leiding van KLJ. Deze wat drukker bezette leden komen een aantal keer per jaar samen, bijvoorbeeld om eens te barbecueën of kubb te spelen. Kortom, het ideale moment voor hardwerkende KLJ’ers om eens bij te praten met hun KLJ-vrienden.

Last but not least: de KLJ zomerwerking!  De sportfeesten van KLJ zijn gewoon uniek: dansen, lopen, vendelen, wimpelen, een spel spelen, een piramide bouwen, touwtrekken of gewoon samen in de zon zitten… de perfecte vakantie. Om op zondag te kunnen schitteren, oefenen we een tweetal avonden per week. Een keer per jaar splitsen de jongens en meisjes en gaan we volledig los op kamp. Met jong en oud maken we er telkens weer een top ervaring van. Een echte KLJ’er mag dit niet missen.

Evenementen

Vanzelfsprekend moeten we ook de handen uit de mouwen steken om geld in het laadje te brengen. Daarvoor organiseren we enkele gezellige evenementen. We zijn heel blij dat we de ouders altijd zo talrijk mogen verwelkomen en nodigen je bij deze direct uit op onderstaande evenementen. Dit zijn ook gelegenheden om de leiding en andere ouders te leren kennen.

Kerstboomverbranding

Tijdens de donkerste dagen van het jaar, wanneer iedereen binnenkruipt door de koude, gaat KLJ keihard door! We zetten een tent aan ons lokaal en verwarmen alvast de glühwein en chocolademelk. Onze kerstboomverbranding is echt wel de moeite om eens te zien en tevens ook een verzamelplaats voor onze buren en ouders.

Valentijnsontbijt

Rond Valentijn sturen we onze cupido’s uit om heerlijke ontbijten te bezorgen. De zakjes zijn steeds uitgebreid en worden aan huis geleverd op het gewenste uur. Als je eens iemand wil verrassen dan is een ontbijt van KLJ Lovendegem perfect!

Feestweekend

In april is er steeds ons feestweekend en dit jaar wordt een speciale editie want KLJ Lovendegem is 80 jaar! Onze jogging met aansluitende streekbierenavond is een klassieker op vrijdag en zaterdag kan je opnieuw superlekkere kip komen eten. De rest van onze plannen is nog een verrassing, dus hou die mailbox in de gaten!

Quiz

Na de geslaagde tweede editie deze zomer, organiseren we tijdens het kermisweekend in augustus opnieuw een ontspannend quiz. Verzamel zeker een groepje van maximum vier quizzers en behaal eeuwige roem.

Bloemetjesverkoop

In september fleuren we Lovendegem op met mooie kalanchoë’s. We verkopen de bloemetjes van deur tot deur met de hulp van leden.