Wat is KLJ?

 

De werking van KLJ

Activiteiten in leeftijdsgroepen

Het doel van KLJ is om kinderen en jongeren samen te brengen en zich jong te laten zijn. De enthousiaste leidingsploeg bereidt activiteiten voor en zet elke keer opnieuw zijn beste beentje voor om alles in goede banen te leiden. Om de activiteiten echt op maat te kunnen brengen, zijn er vijf leeftijdsgroepen: -12, -16, +16, +20 en UNICA.

-12: geboren in 2010, 2011, 2012 en 2013
-16: geboren in 2006, 2007, 2008 en 2009
+16: geboren in 2005 of vroeger
+20: geboren in 2002 of vroeger
UNICA: leeftijdsgroep voor kinderen met een verstandelijke beperking en/of autismespectrumstoornis.

Voor onze jongste leden, de minners, is er tweewekelijks op zondag van 14:00 tot 17:00 activiteit.

Voor de leden ouder dan 16 jaar, is er tweewekelijks op vrijdagavond een activiteit voorzien. Deze gaat van start om 20:00. Na de activiteit is er de mogelijkheid om nog wat samen te zijn in ons lokaal. De plusleiding haalt dit jaar opnieuw alles uit de kast om ook voor deze leden ontspannende, zotte activiteiten te maken. Al mag het er ook eens wat rustiger aan toe gaan met een gewestactiviteit of een open lokaal.

De +20 werking wordt georganiseerd door leiding van KLJ. Deze wat drukker bezette leden komen een aantal keer per jaar samen, bijvoorbeeld om eens te barbecueën of kubb te spelen. Kortom, het ideale moment voor hardwerkende KLJ’ers om eens bij te praten met hun KLJ-vrienden.

UNICA heeft elke maand een activiteit voorzien voor hun leden. Ze kunnen genieten van rustigere tot intensievere oefeningen aan het lokaal. De spelen gaan door van 14:00 tot 17:00 op zaterdagnamiddag.

Last but not least: de KLJ zomerwerking!  De sportfeesten van KLJ zijn gewoon uniek: dansen, lopen, vendelen, wimpelen, een spel spelen, een piramide bouwen, touwtrekken of gewoon samen in de zon zitten… de perfecte vakantie. Om op zondag te kunnen schitteren, oefenen we een tweetal avonden per week. Een keer per jaar splitsen de jongens en meisjes en gaan we volledig los op kamp. Met jong en oud maken we er telkens weer een top ervaring van. Een echte KLJ’er mag dit niet missen. Dit jaar staat er echter wel een gemengd minkamp op de planning, dit aangezien onze plusleden samen op buitenlands avontuur (JEKA) gaan.