Wat is KLJ?

Het doel van KLJ is om kinderen en jongeren samen te brengen en zich jong te laten zijn. De enthousiaste leidingsploeg bereidt activiteiten voor en zet elke keer opnieuw zijn beste beentje voor om alles in goede banen te leiden. Om de activiteiten echt op maat te kunnen brengen, zijn er zes leeftijdsgroepen: -9, -12, -16, +16, +20 en UNICA.

-9: geboren in 2017, 2016 of 2015
-12: geboren in 2014, 2013 of 2012

-16: geboren in 2011, 2010, 2009 of 2008
+16: geboren in 2007 of ouder
+20: geboren in 2004 of ouder
UNICA: leeftijdsgroep voor kinderen met een verstandelijke beperking en/of autismespectrumstoornis.


Voor onze jongste leden, de minners (-9, -12 en -16), is er tweewekelijks op zondag activiteit van 14:00 tot 17:00.

Voor de leden ouder dan 16 jaar is er tweewekelijks op vrijdagavond een activiteit voorzien. Deze gaat van start om 20:00. Na de activiteit is er de mogelijkheid om nog wat samen te zijn in ons lokaal. De plusleiding haalt dit jaar opnieuw alles uit de kast om ook voor deze leden ontspannende, zotte activiteiten te maken. Al mag het er ook eens wat rustiger aan toe gaan met een gewestactiviteit of een open lokaal.

De +20-werking wordt georganiseerd door leiding van KLJ. Deze, wat drukker bezette, leden komen een aantal keer per jaar samen, bijvoorbeeld om eens te barbecueën of een daguitstapje te doen. Kortom, het ideale moment voor hardwerkende KLJ’ers om eens bij te praten met hun KLJ-vrienden.

De UNICA-leiding voorziet elke maand een activiteit voor hun leden. Ze kunnen genieten van rustigere tot intensievere spelen aan het lokaal. De activiteit gaat door van 14:00 tot 17:00 op zaterdagnamiddag.

KLJ heeft een zomerwerking die uniek is in het jeugdbewegingenveld. Elke zondag trekken we er samen vroeg op uit om deel te nemen aan de sportfeesten. In de volgende KLJ-disciplines nemen de KLJ’s uit Oost-Vlaanderen het tegen elkaar op: dansen, lopen, vendelen, wimpelen, piramides bouwen en touwtrekken. Daarnaast is het de ideale ontspanning en kan er ook al eens rustig in de zon gezeten worden. Kortom de ideale bezigheid tijdens de vakantie! Om op zondag te kunnen schitteren, oefenen we een drietal avonden per week.

Daarnaast gaan we tijdens de zomermaanden ook op kamp! Eén keer per jaar splitsen de jongens en meisjes en gaan ze elk apart op kamp. Met jong en oud maken we er telkens weer een top ervaring van. Een echte KLJ’er mag dit niet missen. Tijdens een JEKA-jaar gaan de meisjes en jongens wel gezamenlijk op kamp. De JEKA-reis is een buitenlands avontuur voor de plusleden dat om de 3 jaar op de planning staat. De volgende JEKA-reis zal doorgaan in 2025. 


KLJ5

KLJ LOVENDEGEM

Welkom op de site van KLJ Lovendegem!

kljlovendegem@gmail.com

Haantjenstraat 10, 9920 Lovendegem

Contact? Klik hier!